Item contacts not registered or doesn't have a view.php file.

Vprašanja o človeku, smislu in življenju so me pripeljala na študij filozofije, kjer sem se podrobneje seznanil z metafiziko, epistemologijo in psihoanalizo. Prav slednje je v meni vzbudilo največ zanimanja in tako je psihoanaliza postala centralni del mojega življenja, saj sem se že med študijem odločil za lastno osebno analizo in se tako prvič praktično spoznal s psihoterapevtskim procesom. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem z odliko diplomiral iz teoretske psihoanalize na temo: “Pomen prostih asociacij za psihoanalizo in njen razvoj: Einfall kot element freudovske epistemologije“. Osebna izkušnja in srečanje s teoretsko psihoanalizo pa sta me privedla do življenjske odločitve – študija psihoterapije; trenutno obiskujem mednarodni doktorski študij iz psihoterapije na Dunaju.

Opravljenih imam skupno več kot 820 ur osebne individualne in skupinske psihoterapevtske izkušnje v dveh različnih pristopih (psihoanaliza in psihodinamska psihoterapija) in po specialističnem študju psihoterapije na Slovenskem inštitutu za psihoterapijo sem pridobil certifikat Evropske zveze za psihoanalitično psihoterapijo (ECPP – European European Confederation of Psychoanalytical Psychotherapies). Poleg omenjenih dveh modalitet pa sem odločil še za študij Transakcijske analize na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje IPSA (trenutno v mirovanju).

Sem redni član in član strokovnega sveta podružnice ECPP v Sloveniji Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov – Slovenija in soorganizator mednarodnega kongresa “Modern Psychoanalytic Psychotherapies in Modern Times?” v Portorožu med 19.-20. septembrom 2014, sodelavec Ambulante za psihoterapijo in habilitiran asistent Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Sem usposobljen svetovalec za klic v duševni stiski Slovenskega društva za preprečevanje samomora Psihiatrične klinike Ljubljana in supervizor v Društvu Samarijan – telefon za klic v duševni stiski.

-Parov Anzelc, psihoterapevt


Stopite v kontakt.

Vaše sporočilo je poslano. Odgovoril bom v najkrajšem možnem času.